2 Ekim 2010 Cumartesi

LIMONCELLO

Limoncello Amalfi bölgesinin limon likörü.Limoncelloyu yukarıda resmini gördüğünüz bölgede yetişen kalın kabuklu limonlardan yapıyorlar.
6 adet kalın kabuklu limon
1/2 lt saf alkol
1/2 lt su
1/2 kg tz şeker
Limonları yıkadıktan sonra kabuklarını soyun (beyaz kısımları gelmesin) ve alkolün içine koyup kavanozun ağzını sıkıca kapatarak 15 gün güneş görmeyen ,serin bir yerde bekletin.(Kavanozu arada bir ters düz yapın) Su ve şekeri birlikte kaynatarak şurubu hazırlayın ve soğutun.Alkolün içinden limon kabuklarını çıkarıp tülbentten süzerek,alkol ile şurubu karıştırın.Yine karanlık ve serin bir yerde 15-20 gün bekletirseniz içime hazır hale gelecektir.Limoncello mutlaka çok soğuk içilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder